УЧЕНИЕТО „БРИЗ 2021” ПРОДЪЛЖАВА С ПРЕДПОХОДНА ПОДГОТОВКА НА КОРАБИТЕ И ПРОТОКОЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ

Jul 13

На 13 юли 2021 г., работата на щабовете на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2021” продължи с провеждането на предпоходна конференция, работни срещи и пресконференция.

Командирите на чужди групи и кораби направиха официална среща с областния управител на област Варна г-н Марио Смърков и кмета на община Варна г-н Иван Портних в Щаба на Военноморските сили.  По-късно те дадоха пресконференция за представителите на медиите, на която присъстваха командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, който по време на учението командва корабното оперативно съединение.

На площад „Атлантическа солидарност“ пред Градска художествена галерия кметът на Община Варна г-н Иван Портних,  командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, командирите на Втора постоянна военноморска група на НАТО контраадмирал Стефано Русо и Втора постоянна противоминна група на НАТО капитан първи ранг Хавиер Апарицио откриха пластичен знак.

В 14.00 часа започна конференция преди излизане на корабите на море, в която участваха офицерите от щаба и командирите на кораби. В изказванията си представителите на щабовете и командирите, дадоха висока оценка на проведената предпоходна подготовка, като предпоставка за успешно изпълнение на планираните задачи.

Конференцията продължи с обсъждане на практическото отработване на предстоящите през следващите дни епизоди на море.