БАТАЛЬОНЪТ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ЩАБА НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ НАВЪРШИ 55 ГОДИНИ

Oct 26

На 26 октомври 2018 г. личният състав на батальна за осигуряване на Щаба на Военноморските сили отбеляза 55 години от създаването на формированието.

Гости на празника бяха офицери от Щаба на флота, командири на военни формирования от гарнизона, бивши командири на батальона и ветерани.

Празничното събитие започна с приемане на строя от командира на ВМС контраадмирал Митко Петев и ритуал за тържествено издигане на националното знаме.

Командирът на формированието капитан ІІІ ранг Слави Стоянов отправи думи на благодарност към военнослужещите и цивилните служители, които командва, за достойната и отговорна служба и проявения професионализъм при изпълнение за служебните задължения.

Със заповед на командира на ВМС бяха наградени отличили се военнослужещи и цивилни служители. След като връчи наградите, контраадмирал Петев приветства целия личен състав за добрата служба и благодари за положения труд и старание при осигуряване дейността на командването и Щаба на ВМС.

Контраадмирал Петев и капитан ІІІ ранг Стоянов засадиха дръвче и откриха възпоменателен знак по случай 55-годишнината на батальона.

Ритуалът завърши с преминаване на личния състав в тържествен марш.