НАЧАЛНИКЪТ НА ОТБРАНАТА ПОСЕТИ УЧЕНИЕТО „БРИЗ 2016”

Jul 14

Снимка 1Днес, 14 юли 2016 г., началникът на отбраната генерал Константин Попов посети бреговия щаб на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2016”.

След като премина през сформираните от щаба работни клетки и центрове, генерал Константин Попов и командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев наблюдаваха действията на корабните групи от борда на вертолет, които за днес включваха отработване на задачи и тренировки по провеждане на противоминни действия – контактно тралене, ескорт на конвой и търсене дънни мини от минни ловци.

Корабите участваха и в противоподводно учение по защита на конвой от подводница, буксировка на море, отразяване на атаките на ракетни катери, отразяване атаките на въздушен противник от различно направление, маневриране на корабите от тактическите групи и свързочни учения.

В Пункт за базиране Бургас се проведе тренировка за „Овладяване на наблюдателен пост на паравоенно формирование от морска група за специални операции” с участието на подразделението „Специални сили” на ВМС, вертолети от морска вертолетна авиобаза „Чайка” и група с бойни бронирани машини  „Хамър” от 2-ра лекопехотна тунджанска бригада на Сухопътни войски.