СПОРТНИ СЪСТЕЗАНИЯ ПО ВРЕМЕ НА УЧЕНИЕТО „БРИЗ 2016”

Jul 10

Снимка 1На 10 юли 2016 г. се проведоха спортни състезания между екипажите на корабите, участващи в националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2016”.

Командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби комодор Мален Чубенков, командир на корабното оперативно съединение по време на учението, приветства участниците в състезанията, призова за феърплей и пожела успех на всички.

Веднага след края на церемонията по откриването, на пирса на пристанище Бургас, започна състезанието по теглене на въже. Надпреварата в тази атрактивна дисциплина беше спечелена от отбора на флотилия бойни и спомагателни кораби на ВМС на Република България.

В 09.30 ч. в зала „Никола Станчев” бе даден старт на състезанието по волейбол. Участваха шест отбора – от флотилия бойни и спомагателни кораби на ВМС на България, от гръцкия патрулен катер „GRIGOROPOULOS”, от испанския минен ловец „TURIA”, от румънския миночистач „ALEXANDRU AXENTE”, от турския спомагателен кораб „C.G.HASAN PASA” и от турския минен ловец  „EDINCIK”.

Победи отново отборът на флотилия бойни и спомагателни кораби на ВМС на България.

На открития басейн в морската градина на Бургас се проведоха състезанията по плуване. Първо място завоюва плувният отбор от испанския минен ловец „TURIA”.