ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ УЧАСТВАХА В ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 2 ЮНИ

Jun 02

Снимка 1На 2 юни 2016 година във Варна и Бургас се проведоха военни ритуали по повод тържественото отбелязване на 2 юни – ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България и 140-та годишнина от смъртта на поета-революционер.

В ритуала по полагането на венци на признателност пред паметника на Христо Ботев в Морската градина на Варна участваха Представителният духов оркестър на Военноморските сили и почетен караул. Началникът на Щаба на Военноморските сили капитан I ранг Никола Каранов прие строя на военните моряци.

Заупокойна молитва в памет на загиналите за България отслужиха свещеници от Варненска и Великопреславска Света Митрополия.

Венци и цветя на признателност бяха положени от името на областната и общинска администрация, Военноморските сили, държавни институции, неправителствени организации, учебни заведения, много граждани и гости на града.

На ритуала в Морската градина на Бургас присъстваха представители на областната и  общинската администрация на Бургас, на държавни институции, неправителствени организации, учебни заведения, много граждани и гости на града.

Командирът на военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков прие строя на почетния караул, след което беше отслужена заупокойна молитва .

На паметника бяха положени много венци и цветя, израз на всенародното преклонение пред подвига на героите, загинали за свободата и независимостта на България.