Анализ на бойната подготовка и дисциплината за 2012 г. във военноморска база-ВМС

Jan 23

На 23 януари 2013 г., във военноморска база ВМС се проведе анализ на бойната подготовка и дисциплината за 2012 г.

„Това беше една изключително важна и успешна година за нас”, каза командирът на вмб – ВМС комодор Митко Петев, в  присъствието на командира на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов и командирите на кораби и военни формирования от състава на военноморската база. „Година, изпълнена с много динамика и напрежение. Година, в която проведохме редица учения и доказахме своя професионализъм на море и достойно изпълнявахме своя моряшки дълг, развивахме и укрепвахме моряшкото единство и взаимопомощ. Корвета „Решителни” и базов миночистач „Прибой” достойно представиха българските Военноморски сили в двете последователни активации на оперативната група за черноморско сътрудничество в Черно море „ВLAСКSEAFOR” през месец април и месец август. Екипажът на фрегата „Верни” заслужено бе избран за екипаж на 2012 година, след успешното участие в операцията на НАТО в Средиземно море „ACTIVE ENDEVOUR”. Изпълнихме всички поставени задачи. Голяма част от усилията ни бяха насочени към изпълнение на Плана за развитие на Въоръжените сили на Република България в частта му за 2012г., указанията на министъра на отбраната, на началника на отбраната и Плана за подготовка на Военноморските сили през 2012 година.”

Контраадмирал Румен Николов поздрави командирите за постигнатите високи резултати и отбеляза, че добрите постижения са резултат от усиления труд, положен от всеки един от военноморската база – матрос, старшина, офицер и цивилен служител.

Командирът на Военноморските сили в заключение каза: „Вие имате добри изходни позиции и достатъчно предпоставки да изпълните успешно всички поставени задачи. Необходимо е само да не загубим увереността си, че можем да се справим с трудностите. Колкото повече от нас мислят така и се ръководят от тази мисъл в службата си, толкова повече и по-високи ще бъдат успехите на военноморската база и ВМС  през 2013година.”

Галерия