Проведе се оперативния сбор на командира на военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков

Mar 11

Снимка 1На 10-ти и 11-ти март 2016 година се проведе оперативния сбор на командира на военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков.

В сбора взеха участие офицери от командването на военноморската база и командири на военни формирования и кораби от  пунктовете за базиране Бургас и Варна.

На 10-ти март, представители на командването на Военноморските сили запознаха военнослужещите с предизвикателствата пред военния флот в контекста на новите рискове и заплахи. Директорът на Областна дирекция на МВР – Бургас запозна офицерите с криминогенната обстановка и заплахите от терористични актове в област Бургас. По-късно заместник-областният управител на област Бургас – г-н Владимир Крумов и заместник-кметът на община Бургас – г-н Красимир Стойчев представиха новите предизвикателства, стоящи пред област Бургас и община Бургас.

Началникът на База гранично-полицейски кораби, комисар Светлан Кичиков, завърнал се наскоро с граничен кораб „Обзор” от участие в операция „Посейдон” в Егейско море и главен инспектор Николай Костов – началник на сектор „Гранично наблюдение” от РС „Гранична полиция” – Бургас представиха информация за бежанската криза в Егейско море и миграционния натиск по българските граници в зоната на отговорност на Гранична полиция Бургас.

На 11-ти март офицерите, участващи в сбора посетиха Пристанище Бургас и Центъра за управление на корабния трафик, където бяха запознати с корабния трафик и перспективите за бъдещо развитие на пристанищния комплекс.