Откриване на учебната 2013 година

Jan 09

Днес  9 януари (сряда) 2013 година с тържествени ритуали бе открита новата учебна 2013 година във военните формирования на Военноморските сили във Варна и Бургас.

На тържественото откриване на учебната година във военно формирование 54950-Бургас присъства заместник -командирът на ВМС комодор Димитър Денев, който поздрави личния състав и пожела здраве и успехи през новата учебна 2013 година. Отец Стилиян от църквата „Св. Никола” – град Черноморец отслужи Молебен за здраве и благополучие на военните моряци. Гостите на церемонията наблюдаваха първите занятия по бойна подготовка на екипажите на фрегата „Горди” и фрегата „Дръзки”, ракетен  катер  „Мълния”, базови миночистачи  „Прибой” и  „Шквал” и практически водолазни спускания от водолазната група на военноморска база – ВМС.

С тържествено вдигане на националния флаг беше открита учебната 2013 година в пункта за базиране Варна. На церемонията присъстваха началникът на щаба на ВМС капитан І ранг Коста Андреев, представители на държавната и местната власт. Те имаха възможност да наблюдават елементи от бойната подготовка на екипажите на фрегатата „Смели”, корветата „Бодри”, минния ловец „Цибър”, танкер-бункеровчика „Балчик” и на спасителния кораб „Протео”.

Галерия