ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ УЧАСТВАХА В МЕРОПРИЯТИЯ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ГАРНИЗОН ВАРНА

Mar 03

Снимка 1На 03 март 2016 г. в град Варна на площад „Св. св. Кирил и Методий” представителни части от Варненския гарнизон (военнослужещи от в.ф. 26800 и 36940 от Военноморските сили, Представителния духов оркестър на ВМС, ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” и в.ф. 52860 от Военновъздушните сили), съвместно с Община Варна и Българската православна църква, участваха в церемония по издигане на националното знаме. След приключване на церемонията се проведе шествие, с участието на Представителният духов оркестър на ВМС, от площад „Св. св. Кирил и Методий” до паметника на граф Игнатиев, Паметника на загиналите украински войни и Паметника на загиналите руски войни.

На паметниците, с военни ритуали, ще бъдат положени венци и цветя.

По-късно на Мемориала на загиналите за свободата на България руски войни в кв. „Владислав Варненчик” военнослужещи от в.ф. 36940 от ВМС и Представителния духов оркестър на ВМС участваха във военен ритуал за полагане на венци и цветя.

Вечерта на площад „Антон Новак” /пред ФКЦ/ се проведе Тържествена проверка – заря с участието на военнослужещи от в.ф. 32140, 26800 и 36940 от ВМС, Представителния духов оркестър на ВМС и ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”.

Строя на представителните части и на почетния караул бяха приети от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

В град Добрич пред паметника на хан Аспарух се проведе церемония по издигане на Националното знаме и военен ритуал по поднасяне на венци и цветя с участието на военнослужещи от в.ф. 32140 от ВМС.

Строя на представителните части и на почетния караул бяха приети от заместник-командира на Военноморските сили комодор Коста Андреев.