ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ УЧАСТВАХА В МЕРОПРИЯТИЯ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ГАРНИЗОН БУРГАС

Mar 03

Снимка 1По случай Националния празник на Република България, 3 март, Военноморските сили участваха в различни мероприятия в Бургаския гарнизон.

В град Бургас пред сградата на общината представителни части от Бургаски гарнизон (военнослужещи от Военноморска база – ВМС, в.ф. 48940 от Сухопътни войски, в.ф. 26720 и 26600 от Военновъздушните сили), съвместно с Община Бургас и Българската православна църква, участваха в церемония по издигане на националното знаме. След което с военен ритуал бяха положени венци и цветя пред паметника на Руските освободители.

В град Средец, пред сградата общината, военнослужещи от Военноморска база – ВМС участваха в церемония по издигане на националното знаме и военен ритуал за полагане на венци и цветя пред „Паметната плоча на загиналите за свободата на България български воини”.

Строя на представителните части и на почетния караул бяха приети от командира на Военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков.

В град Черноморец военнослужещи от Военноморска база – ВМС участваха в церемония по издигане на националното знаме и военен ритуал за полагане на венци и цветя пред „Паметника на загиналите във войните от град Черноморец”.