Завърши българо-румънското противоминно учение „Посейдон 2016”

Feb 29

Снимка 1Завърши българо-румънското противоминно учение „Посейдон 2016”. Учението се проведе в териториалното море и прилежащата зона на Република България и бе насочено към усъвършенстване на нивото на подготовката на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на противоминни действия.

В учението взеха участие и корабите от състава на Втората постоянната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) в Средиземно море.

На 27.02.2016 г. в зала „Петя Дубарова” на Културен център „Морско казино” в гр. Бургас се проведе следпоходна конференция на учението на която командирите на корабни групи представиха брифинги за изпълнението на сериалите на море, както и за цялостното протичане на учението.

Капитан I ранг Кесгин, командир на Втората постоянната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) даде своята висока оценка за цялостната организация, планиране и провеждане на „Посейдон 2016” и благодари на домакините за гостоприемството и цялостното сътрудничество.

В своето заключително слово командирът на военноморска база ВМС комодор Мален Чубенков изказа задоволство от постигнатите резултати и изпълнението на целите на учението. Той благодари на всички участници в учението за проявеният професионализъм и изрази своето желание да ги види отново през месец юли тази година, като участници в българското военноморско учение с международно участие „Бриз 2016”.