Представителни части от Военноморските сили отдадоха почит пред бюст-паметниците на Васил Левски във Варна и Бургас

Feb 19

Снимка 1 ВарнаНа 19 февруари 2015 година Представителни части от Военноморските сили отдадоха почит пред бюст-паметниците на Васил Левски във Варна и Бургас

В град Варна почетен караул и Представителният духов оркестър на ВМС участваха във военен ритуал за отдаване на почести и полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Васил Левски на Алеята на възрожденската памет в Морската градина. Ритуала бе част от общоградското поклонение по повод 143-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата.

Строят на караула бе приет от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

На церемонията присъстваха кмета на град Варна Иван Портних, областния управител Стоян Пасев, председателя на общинския съвет Тодор Балабанов, районните кметове от община Варна, представители на държавната и местна власт, много граждани и ученици от варненските училища.

В град Бургас в Морската градина пред бюст паметника на Апостола на свободата Васил Левски бе отбелязана 143-та годишнина от гибелта му.

Строят на почетния караул от състава на Военноморска база – ВМС с командир капитан-лейтенант Мирослав Георгиев бе приет от комодор Мален Чубенков – началник на гарнизон Бургас и командир на Военноморска база – ВМС.

Отслужена бе заупокойна молитва в памет на Апостола на Свободата –  Васил Левски от представители на бургаското духовенство.

На възпоменателната церемония присъстваха представители на държавната и местна власт, много граждани и гости на града, както и ученици от бургаските училища и детски градини.