Започна планирането на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2016”

Feb 18

Снимка 1На 17 и 18 февруари 2016 година във Военноморски клуб – Варна се проведе началната планираща конференция за военноморското учение с международно участие „Бриз 2016”, което ще се проведе в западната част на Черно море през месец юли 2016 година.

В конференцията участваха офицери от командването на Военноморските сили и военноморска база – ВМС, представители на Министерство на отбраната, Съвместното командване на силите, Сухопътни войски, Военновъздушните сили, ВВВМУ „Н.Й.Вапцаров”, както и от ВМС на САЩ, Гърция, Румъния, Италия, правителствени и неправителствени организации, които ще се включат в учението.

Началникът на Щаба на ВМС капитан І ранг Никола Каранов откри планиращата конференция, на която се дискутираха въпроси от плана за провеждане на предстоящото учение, както и участващите сили и средства от българските и чуждестранни военноморски сили. Отделни работни групи обсъдиха целите, задачите и сценария за учението, включително и отработването на конкретни епизоди по гражданско-военно сътрудничество.