ЗА 14 ПЪТ СПИСАНИЕ “КЛУБ ОКЕАН” ВРЪЧИ НАГРАДИ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ВОЕННИ МОРЯЦИ

Dec 22

Снимка 1На 22 декември 2015 година в Щаба на Военноморските сили бяха връчени за 14 път традиционните годишни награди на редакцията на списание “Клуб Океан” за най-добър корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и цивилен служител от ВМС.

След обсъждане на номинациите от комисия на командването на Военноморските сили, носители на престижните награди тази година в различните категории станаха:

Най-добър корабен екипаж за 2015 година – екипажът на фрегата “Дръзки” във военно формирование 22480 – Бургас.

Офицер на годината – подполковник Спас Спасов  командир на морска вертолетна авиобаза „Чайка”.

Старшина на годината – офицерски кандидат Сотир Иванов командир на хидрографен катер „Капитан І ранг Борис Рогев” във военно формирование 26870 – Варна.

Матрос на годината – старши матрос І клас Валентин Синигеров старши разузнавач във военно формирование 22580 – Варна.

Цивилен служител на годината – Антония Стефанова главен юрисконсулт във военно формирование 54950 – Бургас.

Наградите бяха връчени от отговорният редактор на списанието за град Варна капитан І ранг о.з. Валентин Димитров в присъствието на командването на ВМС, военнослужещи, цивилни служители и представители на медиите.

 

След връчването на годишните награди със заповеди за награждаване от министъра на отбраната и началника на отбраната, бяха наградени:

С награден знак „За участие в мисия” и правоъгълна плочка с надпис „Аталанта 2015” – капитан ІІ ранг Тодор Богданов и капитан ІІІ ранг Ивелин Цочев.

С предметна награда сувенирен нож „Манлихер” на поставка – капитан ІІІ ранг Добрин Василев.

С грамота – капитан ІІІ ранг Георги Георгиев и  капитан Стефан Димов.

 

Със заповед на началника на отбраната бяха назначени на нови длъжности и повишени в звание капитан ІІ ранг Ивелин Цочев и капитан ІІ ранг Росен Николов.