КОМОДОР КОСТА АНДРЕЕВ Е НОВИЯ ЗАМЕСТНИК-КОМАНДИР НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Nov 24

Снимка 1На тържествена церемония, на 23 ноември 2015 година, президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили на Република България Росен Плевнелиев удостои с висше офицерско звание военнослужещи от Българската армия. Той удостои със звание „комодор” и назначи за заместник-командир на Военноморските сили капитан I ранг Коста Андреев, досегашен началник на Щаба на ВМС.

В церемонията в Гербовата зала на „Дондуков” 2 участваха още министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, съпруги и близки на удостоените офицери с по-високи военни звания, офицери и цивилни служители от МО и Щаба на отбраната.

По установена вече традиция държавният глава се обърна към всеки от офицерите, които са назначени на нови длъжности.

Президентът към комодор Коста Андреев: „Като началник на Щаба на ВМС досега Вие планирахте задачите и организирахте войсковия живот във флота, а сега конкретно ще трябва да осъществявате и контрол в тези направления. Убеден съм, че благодарение на солидния практически опит, който имате, Вие ще успеете да се справите с непосредствените ангажименти, произтичащи от новите Ви задължения – заместник-командир на ВМС.”