ФРЕГАТА „ДРЪЗКИ” – ОЩЕ ЕДНА ДОСТОЙНО ИЗПЪЛНЕНА МИСИЯ

Nov 18

Снимка 1След проплавани над 7300 морски мили, завършвайки успешно участието си в операцията на НАТО в Средиземно море „ACTIVE ENDEAVOUR” и съюзническото учение „TRIDENT JUNCTURE’ 15”, днес, в ранната утрин на 18 ноември, фрегата „Дръзки” застана на пирса в Пункт за базиране Бургас.

При завръщането си на родна земя екипажът на кораба беше приветстван от командването на военноморска база–ВМС, от своите колеги, от семействата и близките си. Отец Стилиян отслужи благодарствен молебен за благополучно приключване на дългия и отговорен поход на море.

Комодор Мален Чубенков се качи на борда и прие рапорта на командира на фрегатата капитан ІІ ранг Георги Савов за успешно изпълнената мисия. На последвалия кратък брифинг командирът на базата беше запознат с най-важните моменти от плаването и отработените от екипажа задачи, след което изказа своята благодарност и високо оцени постигнатото от тях.

Пред отразяващите събитието журналисти капитан ІІ ранг Савов и няколко от подчинените му военнослужещи направиха кратки изявления, в които изразиха своята удовлетвореност от приключилата мисия, както и увереността си, че придобития по време на плаването опит за работа в съюзнически формирования, при голямо натоварване и в динамично променяща се среда, ще им даде още по-високо самочувствие и възможност да повишат професионалната си подготовка.