Министър Николай Ненчев пред военните моряци: Вярвам във вашите способности и вашата воля

Nov 13

Снимка 1Министърът на отбраната Николай Ненчев посети днес, 13 ноември, Военноморската база – ВМС в Бургас. Той бе посрещнат от началника на гарнизон Бургас – комодор Мален Чубенков, командир на Военноморската база – ВМС, след което проведе разговор с военнослужещите и цивилните служители от личния състав на базата.

По време на разговора министърът на отбраната се запозна със задачите, които стоят пред служителите във Военноморската база – ВМС. Поставени бяха въпроси за бюджета за следващата година, за отпадането на текстовете, свързани със социалните права на военнослужещите, както и за бъдещето на Българската армия и флота в частност. „Вие сте най-добрият извор“, каза министър Николай Ненчев и допълни: „Аз ще продължа да се срещам с личния състав на формированията, и да разговарям с всеки един от вас, защото вярвам, че най-добрите програми не се пишат в кабинетите в София, а на срещите с вас и вашите колеги“.

„Проявихте мъдрост и търпение в последните дни и това се оцени от обществото. Повишеният бюджет за отбрана, който постигнахме, и който вярвам, че ще бъде приет от народните представители, ще ви даде сигурност в ежедневието и възможност да изпълнявате все така отговорно своите мисии и задачи. Вярвам във вашите способности и във вашата воля“, каза министър Николай Ненчев.