Британският военен кораб „Дънкан” е на посещение в Бургас

Nov 13

Снимка 1От 12 до 14 ноември 2015 г. на посещение в Бургас е един от най-новите и модерни кораби на британските Кралски военноморски сили „Дънкан”. Визитата се осъществява в рамките на двустранното сътрудничество между  Великобритания и България.

На 12 октомври командирът на кораба капитан ІІ ранг Рич Аткинсън се срещна с областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, заместник-кмета на Община Красимир Стойчев и командира на военноморска база-ВМС комодор Мален Чубенков.

След протоколните визити капитан ІІ ранг Аткинсън и британският посланик Н.Пр. Ема Хопкинс бяха домакини на прием на борда и демонстрация на способностите на кораба. На събитието присъстваха министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, както и командира на военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

Програмата за втория ден от посещението включва среща на екипажа на „Дънкан” с деца от Бургас, които ще имат възможността да разгледат кораба, както и да се насладят на специално приготвени за тях лакомства. През същия ден британскте моряци ще се срещнат и със своите български колеги в приятелски футболен мач.

На 14 ноември, преди отпътуването си, корабът ще вземе участие в двустранно учение с миночистач от състава на Военноморските сили на България.