45 години от създаването на 10 бригада ракетни и торпедни катери

Oct 10

Снимка 1На 10 октомври в Пункт за базиране Бургас продължи тържественото отбелязване на 45-та годишнина от създаването на 10-та бригада ракетни и торпедни катери. Присъстваха ветерани от градовете Бургас, Созопол, Варна и София.

Капитан ІІ ранг Ясен Чапевов – последния началник щаб на 10 дивизион  леки сили посрещна гостите и със словото си им припомни славната история на бригадата и нейният принос за утвърждаването на престижа и авторитета на Военноморските сили на Република България. Капитан ІІ ранг Чапевов отбеляза също, че от бригадата са израснали  редица достойни морски офицери, достигнали до най-високи постове във Военноморските сили и Българската армия. 

С голям интерес бяха разгледани ракетна корвета „Мълния”, фрегата „Дръзки” и музея на Военноморска база Бургас. Ветераните останаха изключително доволни, че духа на 10 бригада е жив в лицето на младите офицери, старшини и матроси, влели се в редовете на корабните дивизиони и основно в дивизион патрулни кораби.

Визитата на ветераните продължи с посещение на град Созопол, където се проведе среща на поколенията катерници, служили в 10-та бригада ракетни и торпедни катери.