Тържествени мероприятия по случай Празника на Военноморските сили в Бургас

Aug 07

Снимка 1На 6-ти август 2015 година военните моряци от военноморска база – ВМС, дислоцирани в пункт за базиране Бургас, тържествено отбелязаха 136 години от създаването на Военноморските сили на Република България.

Празникът започна на строевия плац с награждаване на военнослужещи от командира на военноморската база.

След обяд, в присъствието на началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов, командира на ВМС контраадмирал Митко Петев, заместник-областния управител на Бургаска област заместник-кмета на община Бургас,  много гости и ветерани, бяха поднесени цветя в чест на първата морска победа на Военноморските сили на Република България на паметната плоча на миноносеца „Дръзки“ пред Военен клуб – Бургас.

По-късно в концертната зала на Военния клуб се проведе  тържествено събрание-концерт, на което присъстваха представители на държавната и местна власт, кметове на селища от Южното Черноморие, ветерани, държавни, правителствени и неправителствени организации и граждани на Бургас. Бяха наградени отличили се военнослужещи и цивилни служители.

Празничната програма, посветена на 136 години  от създаването на Българските военноморски сили, продължи с музикално-артистична програма, подготвена от Военен клуб – Бургас и концертни изпълнения на Представителния духов оркестър на ВМС с диригент капитан ІІІ ранг Мирослав Трифонов. След тържественото отбелязване те зарадваха гражданите и гостите на Бургас с концерт в експозиционен център „Флора“ в Морската градина.