57 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ДИВИЗИОН ПАТРУЛНИ КОРАБИ

Jul 17

Снимка 1Днес 17 юли 2015 г. с тържествен ритуал в Пункт за базиране Варна бе отбелязана 57-та  годишнина от създаването на дивизион патрулни кораби и се проведе церемония по сдаване на длъжността „Командир на дивизион” от капитан I ранг Ваньо Мусински.

На тържеството присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, командирът на Военноморска база ВМС комодор Мален Чубенков, началникът на щаба на Военноморска база – ВМС капитан І ранг Георги Пенев, командирът на Пункт за базиране Варна капитан I ранг Георги Георгиев, почетният председател на клуб „Първи дивизион патрулни кораби” вицеадмирал о.з. Димитър Павлов, командири на военни формирования дислоцирани в пункт за базиране Варна, офицери от командването на ВМС, командири на военни формирования от Варненския гарнизон, офицери и старшини служили в дивизиона и гости.

Бяха прочетени заповеди за освобождаване длъжност, назначаване на длъжност и повишаване във военно звание на военнослужещи от състава на дивизиона.

Продължена бе и военноморската традиция за спускане и предаване на флага на командира на дивизиона на сдалия длъжността капитан I ранг Ваньо Мусински. Благодарности за службата му бяха изразени от контраадмирал Петев и от името на клуб „Първи дивизион патрулни кораби” от капитан I ранг о.з. Михаил Йонов.