УЧЕНИЕТО „БРИЗ 2015” ПРОДЪЛЖАВА С МЕДИЙНИ ИЗЯВИ И ПРЕДПОХОДНА ПОДГОТОВКА НА КОРАБИТЕ

Jul 07

Снимка 1Днес, 7 юли 2015 г., работата на щабовете на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2015” продължи с провеждането на предпоходна конференция, работни срещи и завършване на подготовката в базови условия.

От 12.30 ч. във Военноморския клуб се проведе пресконференция за представителите на медиите с командира на Първа постоянна група кораби на НАТО контраадмирал Алберто Кореа,  командира на Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО капитан I ранг Рамазан Кесгин и командирите на чуждестранните кораби.

На прескоференцията присъства и командирът на военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков, който по време на учението командва корабното оперативно съединение.

В 13.30 часа започна конференция преди излизане на корабите на море, в която участваха офицерите от щаба и командирите на кораби.

В изказванията си както представителите на щабовете, така и командирите дадоха висока оценка на проведената предпоходна подготовка, като предпоставка за успешно изпълнение на планираните задачи.

Конференцията продължи с обсъждане на практическото отработване на предстоящите през следващите дни епизоди на море.