ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА СМЯНАТА НА КОМАНДИРА НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Apr 09

Снимка 1На 9 април 2015 г. в Щаба на Военноморските сили се състоя ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Военноморските сили”.

На тържественото събитие присъстваха постоянния секретар на отбраната г-н Добромир Тотев, областният управител на Варна г-н Стоян Пасев, кмета на град Варна г-н Иван Портних, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, командири на военни формирования, военнослужещи и цивилни служители от Щаба на ВМС.

Със своя заповед командира на ВМС контраадмирал Димитър Денев награди военнослужещи, цивилни служители и представители на медиите.

След обявяване на укази на президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили за освобождаване от длъжността и преминаване в запаса на контраадмирал Димитър Денев и за назначаване на комодор Димитър Ангелов за временно изпълняващ длъжността „Командир на ВМС”, постоянния секретар на отбраната г-н Добромир Тотев награди от името на министъра на отбраната контраадмирал Денев с почетен знак на Министерство на отбраната „Свети Георги І степен”.

След церемонията по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Военноморските сили” комодор Ангелов връчи на контраадмирал Денев Адмиралтейска грамота „за 33 години доблестна и вярна служба под знамената на Българската армия”.