Представителни части от Военноморските сили отдадоха почит пред бюст-паметниците на Васил Левски във Варна и Бургас

Feb 19

Снимка 1 ВарнаНа 19 февруари 2015 година Представителни части от Военноморските сили отдадоха почит пред бюст-паметниците на Васил Левски във Варна и Бургас

В град Варна почетен караул и Представителният духов оркестър на ВМС участваха във военен ритуал за отдаване на почести и полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Васил Левски на Алеята на възрожденската памет в Морската градина. Ритуала бе част от общоградското поклонение по повод 142-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата.

Строя на караула бе приет от заместник-командира на Военноморските сили комодор Димитър Ангелов.

На церемонията присъстваха кмета на град Варна Иван Портних, областния управител Стоян Пасев, председателя на общинския съвет Иван Луков, районните кметове от община Варна, представители на държавната и местна власт, много граждани и ученици от Варненските училища.

В град Бургас в Морската градина пред бюст паметника на Апостола на свободата Васил Левски се отбеляза 142-та годишнина от гибелта му.

Почетния караул от състава на Военноморска база – ВМС бе приет от комодор Мален Чубенков – началник на гарнизон Бургас и командир на Военноморска база – ВМС.

Отслужена бе заупокойна молитва от представители на бургаското духовенство.

На възпоменателната церемония присъстваха заместник-кмета на град Бургас Красимир Стойчев, председателя на Общинския съвет на град Бургас Константин Луков, представители на държавната и местна власт, много граждани и ученици от Бургаските училища и детски градини.