СЪОБЩЕНИЕ НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Oct 03

На 2 октомри 2012 г. от 17.00 ч. в зала „Концертна” на Военноморски клуб Варна се състоя промоция на книгата „Семафорно-наблюдателната служба на флота в Балканската война (1912-1913 г.)”. Съставители на книгата са капитан втори ранг от резерва Атанас Панайотов, доктор по история, и матрос Петя Петрова от военно формирование 32300.

Основен инициатор на идеята за издаването на този сборник от малко познати на широката общественост исторически документи е командирът на  военно формирование 32300 капитан ІІ ранг Йордан Стефанов.

В препълнената зала книгата бе представена от директора на Военноморския музей доктор Марияна Кръстева. Присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов, командирът на военноморска база Бургас комодор Митко Петев, кметовете на районите „Одесос” г-н Георги Недев, „Приморски” г-жа Петя Проданова, „Младост” г-н Христо В. Христов и „Аспарухово” г-н Йордан Николов.

Промоцията е част от мероприятията, посветени на честването на 100 години от създаването на семафорно-наблюдателната служба на флота и празника на военно формирование 32300.

Галерия