Военнослужещи от ВМС участваха в отбелязването на 137-та годишнина от Освобождението на Бургас и Созопол от турско робство

Feb 06

Снимка 1Военнослужещи от гарнизон Бургас участваха днес, 6 февруари, в тържественото отбелязване на 137-та годишнина от Освобождението на гр. Бургас. Честванията, на които присъстваха и представители на местната изпълнителна власт,  започнаха с военен ритуал и тържествено вдигане на националното знаме.  Строят на представителните блокове на Военноморските сили, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, бе приет от началника на гарнизон Бургас комодор Мален Чубенков – командир на Военноморска база –ВМС. По-късно същия ден с военен ритуал бяха положени венци и цветя на паметника на Руските освободители.

В гр. Созопол военният  ритуал по повод 137 години от Освобождението на града се проведе пред паметната плоча на генерал А. М. Лермонтов. Военните моряци отдадоха почести и положиха венци и цветя.  Представителният блок на ВМС беше приет от командира на ПБ Бургас капитан І ранг Дарин Попов, в присъствието на представители на местната власт и гости на града.