Флотските музиканти поднесоха незабравимо предпразнично преживяване на варненската общественост

Dec 18

коледен концерт 1На 17 декември 2014 г. на сцената в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център за поредна година Представителният духов оркестър на Военноморските сили представи за гражданите и гостите на Варна своя празничен коледен концерт.

Съорганизаторите – Община Варна, Фестивален и конгресен център и Военноморските сили, се постараха в навечерието на коледните и новогодишни празници да зарадват варненци с един наистина майсторски и вдъхновено поднесен музикален спектакъл. Произведенията на класическите автори, съчетани със съвременните аранжименти на популярни песни на световно известни изпълнители, накараха многобройната публика, изпълнила до краен предел концертната зала, бурно да аплодира флотските оркестранти.

По мнението на всички гости диригентът на оркестъра капитан III ранг Мирослав Трифонов и неговият заместник капитан Георги Зайранов са успели да подготвят една музикална феерия от разнообразни изпълнения, която за два часа завладява безусловно и в пълна степен емоциите и чувствата на зрителите.

 Концертът на Представителния духов оркестър и тази година се превърна в трибуна за приобщаване на повече хора към благотворителните инициативи, които предхождат големия християнски празник Рождество Христово.

Средствата, които бяха събрани след концерта, ще бъдат преведени по сметката на фондация „Деца на Българската армия”, подпомагаща децата на загинали при изпълнение на служебния си дълг военнослужещи и цивилни служители.