Фрегата „Верни” се завърна в Пункт за базиране Бургас

Nov 11

Снимка 1На 11 ноември 2014 г., в Пункт за базиране Бургас на Военноморска база – ВМС се проведе военен ритуал по официалното посрещане на фрегата „Верни” при завръщането и от участие в операцията на НАТО в Средиземно море „ACTIVE ENDEAVOUR”.

Фрегатата беше посрещната от изпълняващия длъжността командващ на Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев, командира на Военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков, командването и личния състав на базата,  близки и роднини на екипажа. Контраадмирал Мотев и комодор Чубенков приветстваха с добре дошли екипажа и му благодариха за успешното изпълнение на всички поставени задачи. Прочетени бяха и поздравителни адреси от името на командира на ВМС контраадмирал Димитър Денев и началника на ВА „Г.С. Раковски” контраадмирал Митко Петев. Отец Стилиян от църквата „Св. Никола” в град Черноморец отслужи благодарствена молитва.

След това в храм „Свети Мина” в Пункт за базиране Бургас в тържествена обстановка бе отбелязан храмовия празник. Военнослужещите запалиха свещ за здраве и благоденствие.