Базов миночистач „Прибой” замина за участие в състава на постоянна корабна група на Алианса

Nov 04

Снимка 1На 3 ноември 2014 г., в пункт за базиране Бургас на военноморска база – ВМС се проведе военен ритуал по изпращане на базов миночистач „Прибой” от състава на дивизион миночистачни кораби за участие в състава на Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО. Командир на кораба и на 47 членният екипаж е капитан ІІІ ранг Красимир Ангелов.

За първи път наш военен кораб ще се включи състава на постоянна корабна група на Алианса, което е поредното доказателство за постигнатото високо ниво на подготовка и нарасналите способности на българския военен флот.

Пожелания към екипажа бяха поднесени от командира на военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков. Отец Стилиян от църквата „Св. Никола” – град Черноморец отслужи водосвет за здраве и успешно плаване на екипажа от базов миночистач „Прибой”.

Комодор Чубенков в своето приветствие изрази увереност, че със своята  отлична подготовка  екипажът достойно ще представи българските Военноморски сили и страната ни пред партньорите ни от НАТО.