Приключи третия етап от участието на фрегата „Верни” в операцията на НАТО в Средиземно море „ACTIVE ENDEAVOUR 2014”

Oct 31

Снимка 1Приключи третият патрул от участието на фрегата „Верни” в операцията на НАТО в Средиземно море „ACTIVE ENDEAVOUR 2014”.

По време на третият патрул екипажът на фрегата „Верни” изпълни поставените задачите по наблюдение на морските превози в заповяданата зона за отговорност в Средиземно море. Беше установена комуникация и запитване на  42 кораба от търговския трафик.

Едновременно с това се провеждаха тренировки и учения. Групата за проверка на кораби от състава на екипажа на фрегата „Верни” проведе тренировки по качване и слизане на кораб-нарушител и по осигуряване на периметъра и претърсване на кораб-нарушител. Провеждаха се и учения по  откриване, водене и долагане на надводни и въздушни цели, корабни бойни учения по „Борба за живучест”, включващи борба с пожари, взривове и нахлуваща вода, симулирано използване на противокорабно, противовъздушно и противолодъчно оръжие, използване на малокалибрено артилерийско въоръжение за защита на кораба от бързо движещи се малки морски цели, спасяване на паднал човек зад борд, както и отработване на разписание по приемане на гориво на ход.

По време на третия патрул фрегата „Верни” е проплавала 1105  морски мили.