СТАРТИРА ЕЖЕГОДНАТА СПАРТАКИАДА ПО МОРСКИ СПОРТОВЕ НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Aug 04

Снимка 1На 4 август 2014 г. в Пункт за базиране Варна беше даден стартът на Спартакиадата по морски спортове на Военноморските сили,  посветена на 135-та годишнина от създаването на военния флот на България.

В Спартакиадата  участват четири отбора от   военни формирования на ВМС, два отбора от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” (курсанти и студенти), два отбора от  Варненска морска гимназия „Св. Николай Чудотворец”, представителен отбор на АЕЦ „Козлодуй” и представителен отбор на Спортен клуб „Поларис” от гр. Силистра.

На тържественото откриване присъстваха госпожа Лилия Христова- директор на дирекция „Образование и младежки дейности и спорт” в Община Варна и госпожа Кристиана Генчева – началник на отдел „Спорт” в Община Варна.

Приветствие и пожелания за успех в спортната надпревара към участниците отправи  началникът на Щаба на ВМС капитан I ранг Коста Андреев. 

Състезанията по ветроходство, гребане, теглене на въже, връзване на морски възли и хвърляне на хвъргало ще се проведат в периода от 4 до 7 август 2014г. в акваторията на Варненския залив и в Пункт за базиране Варна.