СПОРТНИ СЪСТЕЗАНИЯ И ПРОТОКОЛНИ ВИЗИТИ ПО ВРЕМЕ НА УЧЕНИЕТО „БРИЗ 2014”

Jul 06

Снимка 1На 6 юли 2014 г. по време на Военноморско учение с чуждестранно участие „БРИЗ 2014” се проведоха спортни състезания между екипажите на корабите, участващи в учението и протоколна визита на командири на кораби при старшия морски началник.

Командирът на военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков, който по време на учението е командир на корабното оперативно съединение, приветства участниците в състезанията, призова към дух на феърплей и пожела на всички успех.

Веднага след края на церемонията по откриването, на пирса на пристанище Бургас, започна състезанието по теглене на въже. Надпреварата в тази атрактивна дисциплина беше спечелена от отбора на военноморска база – ВМС.

В 09.30 ч. , в зала „Никола Станчев” бе даден старта на състезанието по волейбол, в което участваха шест отбора – два български – първия от екипажите на корабите базирани в Бургас и втория от екипажите от на корабите базирани във Варна, гръцки, румънски, турски и сборен отбор на Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО.

Победител беше отбора от екипажите на корабите базирани в Бургас

В ранни следобед на открития басейн в морската градина на Бургас се проведе състезание по плуване между отбори, съставени от екипажите на българските и чуждестранните кораби. Първо място в комплексното класиране завоюва отборът на военноморска база – ВМС.

От 10.30 ч. командирите на чуждестранните кораби направиха официална визита при командира на  военноморска база-ВМС комодор Мален Чубенков.