СМЯНА НА КОМАНДИРА НА ВОЕННОМОРСКАТА БАЗА

Jun 25

Снимка 1На 24 юни 2014 г. в пункт за базиране Бургас се проведе тържествен ритуал, по предаване и приемани на длъжността „Командир на военноморска база – ВМС”.

На 30 юни 2014 г. контраадмирал Петев ще приеме длъжността „Началник на Военна академия „Г.С. Раковски”, а освобождаващият същата длъжност – комодор Димитър Ангелов, ще бъде назначен за заместник-командир на ВМС.

Официални гости на събитието бяха командирът на ВМС вицеадмирал Румен Николов, кметовете  на Несебър, Черноморец и Атия, изпълнителният директор на пристанище Бургас г-н Аргир Бояджиев, директорите на Областна дирекция на МВР-Бургас и Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”-Бургас, командири на военни формирования от пунктовете за базиране Бургас и Варна.

В словото си контраадмирал Митко Петев благодари на целия личен състав за упорития труд и себеотрицанието, благодарение на които съвместните им усилия за изграждане и усъвършенстване на структурата на новосъздаденото формирование дадоха отличен резултат.

Новоназначеният командир на военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков с гордост развя бойното знаме и прие командирската сабя. Той заяви своята увереност, че успешно ще пази и развива славните традиции, заслужения през годините авторитет и добрите командни и управленски практики,  завещани му от неговите предшественици. .

От борда на моторен катер „Колокита” контраадмирал Митко Петев си взе довиждане с корабните екипажи, дислоцирани в пункт за базиране Бургас.

Назначенията на всички нови длъжности ще бъдат в сила от 30 юни 2014 г.