ДЕСЕТ ГОДИНИ СПАСИТЕЛЕН КОРАБ „ПРОТЕО” В СТРОЯ НА ВМС

May 31

Снимка 1На 31 май 2014 г. в Пункт за базиране Варна бе чествана 10-ата годишнина от вдигането на военноморския флаг на Република България на спасителен кораб „Протео”. 

На тържеството присъстваха началникът на Щаба на ВМС капитан първи ранг  Коста Андреев, комодор Кирил Михайлов – ръководител на приемането и прехода на кораба от Италия до България, капитан първи ранг Камен Кукуров – командир на Пункт за базиране Варна, кръстницата на кораба г-жа Галина Колева, ветерани  и членове на семействата на екипажа.

В приветствието си командирът на дивизиона капитан първи ранг Георги Георгиев изтъкна значението на положения труд от екипажа, проявените от офицерите, старшините и матросите воля и стремеж за по-бързото и качествено овладяване на спасителната техника и им пожела да продължават да бъдат все така сплотени и единни.

Командирът на кораба капитан трети ранг Николай Данаилов изказа благодарност на всички за усилията, за инициативността и показаните умения в процеса на изучаване, усвояване и обслужване на сложния спасителен комплекс. На отличилите се членове на екипажа бяха връчени грамоти и юбилейни значки.