Пет години от вдигането на военноморския флаг на кораби от Военноморските сили

Feb 07

Снимка Верни 1 На 7-ми  февруари 2014 година се навършиха 5 години от вдигането на военноморския флаг на Република България на борда на фрегата „Верни” и минен ловец „Цибър”.

С тържествено вдигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване на корабите от дивизион „Патрулни кораби” дислоциран в Пункт за базиране Бургас бе отбелязана годишнината на фрегата „Верни”.

Командира на военноморска база – ВМС комодор Митко Петев поздрави екипажа и им благодари за ежедневния труд, който полагат за издигане и утвърждаване на престижа и авторитета на Военноморските сили на Република България.

С тържествено вдигане на военноморския флаг на минен ловец „Цибър” дислоциран в Пункт за базиране Варна бе отбелязана годишнината му.

Екипажът на минния ловец бе поздравен от името на комодор Митко Петев от капитан I ранг Хари Костадинов. Командирът на дивизион “Миночистачни кораби” капитан I ранг Павлин Щерев, благодари на екипажа за професионализма и положения труд през изминалите години и им връчи възпоменателен плакет. 

Командирът на Пункт за базиране Варна капитан I ранг Тодор Йотов поздрави военните моряци, като им пожела да продължават да бъдат сплотени и единни, като екипаж.