Откриха възстановената библиотека във Военен клуб Бургас

Feb 06

Снимка 1На 5 февруари 2014 година във Военен клуб Бургас, по случай 65-та годишнина от основаването му и 136-та годишнина от освобождението на град Бургас от османско иго, тържествено бе открита възстановената библиотека на клуба.

На събитието присъстваха областния управител на Бургаска област господин Павел Маринов,  заместник-кмета на община Бургас по културата и образованието госпожа Йорданка Ананиева, началника на гарнизон Бургас и командир на военноморска база – ВМС комодор Митко Петев, представители на „Съюза на офицерите и старшините от запаса и резерва”, ветерани, граждани и гости на град Бургас. Пред участниците в събитието бяха представени копия на Самарското знаме и други бойни знамена светини, изложба на оръжия, използвани в Руско-турската освободителна война, както и  фотоизложба „Лермонтови освободители и назидатели”. Комодор Петев, от името на министъра на отбраната, връчи на о.з. генерал-лейтенант Гиньо Тонев награден знак „За принос към Министерство на отбраната” по повод неговата 70-та годишнина.

На възстановената библиотека беше дарена литература от официалните гости. Тържеството завърши с концерт на танцов ансамбъл „Лазур” и вокална група „Точно време”.