УЧЕНИЕТО „БРИЗ 2024” ПРОДЪЛЖАВА С ПРЕДПОХОДНА ПОДГОТОВКА НА КОРАБИТЕ И ПРОТОКОЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ

Jul 07

На 7 юли 2024 г., работата на ръководството, планиращия състав и участниците в националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2024” продължи с провеждането на предпоходна конференция и работни срещи.

В 14:00 часа, в Конгресния център на Пристанище Бургас се проведе  Конференция преди излизане на корабите на море, в която участваха офицерите от Щаба оперативното съединение и командирите на кораби.

На Конференцията пред командира на оперативното съединение, флотилен адмирал Велко Велков беше представен реда за изпълнението на предстоящите през следващите дни упражнения и учения на море.

В изказванията си представителите на щабовете и командирите, дадоха висока оценка на проведената предпоходна подготовка, като предпоставка за успешно изпълнение на поставените задачи.

Поради конфликта в северната част на Черно море и  реалната възможност от наличие на дрейфащи мини в районите на учението са взети мерки за осигуряване безопасността на участниците.

И по време на бреговата фаза на „Бриз 2024“, Военноморските сили на Република България продължават да водят наблюдение на системата за разделно движение по нашето крайбрежие, бреговата ивица и тези части от националните морски пространства, в които е възможно появяването на плаваща мина.