НАВЪРШИХА СЕ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ ВДИГАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКИЯ ФЛАГ НА СПАСИТЕЛЕН КОРАБ „ПРОТЕО”

May 31

Днес, 31 май 2024 г., в Пункт за базиране Варна, с тържествен ритуал беше чествана 20-та годишнина от вдигането на военноморския флаг на Република България на спасителен кораб „Протео”.

На тържеството присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Павлин Петков, командири на военни формирования, офицери от Щаба на флота, ветерани и гости.

За проявен висок професионализъм и отлично изпълнение на служебните задължения с предметни награди и грамоти бяха наградени военни моряци, служещи на кораба.

Командирът на дивизион кораби със спомагателно назначение капитан І ранг Калин Караколев благодари на офицерите, старшините и матросите, които служат на кораба, за труда, желанието и стремежа за овладяване на сложната техника и връчи награди на заслужилите.

Командирът на кораба капитан III ранг Георги Мирчев изказа благодарност на всички свои подчинени за ежедневните им усилия в обслужването на сложния спасителен комплекс, както и за достойната им моряшка служба в състава на командвания от него екипаж.