ПРОВЕДЕ СЕ СБОРА НА КОМАНДИРА НА ФЛОТИЛИЯ БОЙНИ И СПОМАГАТЕЛНИ КОРАБИ

Mar 29

На 28-ми и 29-ти март 2024 година се проведе сбор на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби на тема „Предизвикателства при участие на Флотилия бойни и спомагателни кораби във военноморския компонент в контекста на съюзните планове за отбрана“.

Сборът беше открит от флотилен адмирал Велко Велков – командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби. В него взеха участие капитан I ранг Атанас Змийчаров – заместник-началник на щаба по ресурсите на Военноморските сили, областният управител на Бургаска област господин Пламен Янев, заместник-кмета на община Бургас господин Манол Тодоров, директорът на ОД на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов, старши комисар Лъчезар Момчев директор на РД „Гранична полиция“ – Бургас, офицери от щаба на флотилията, командири на военни формирования и командири на кораби.

 Областният управител и заместник-кметът на община Бургас, представиха пред присъстващите актуални проблеми, перспективи за развитие и предизвикателства стоящи пред областта и общината.

 Директорите на ОД на МВР и РДГП Бургас, запознаха участниците с криминогенната обстановка в региона и предизвикателствата  пред граничния контрол и националната сигурност през изминалата година.