БАЗАТА ЗА ОСИГУРЯВАНЕ И ПОДДРЪЖКА НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ИЗПРАТИ В ЗАПАСА ПЪРВИЯ СИ КОМАНДИР

Feb 02

На 2 февруари 2024 г., във войскови район ,,Пясъка“ се проведе военен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на База за осигуряване и поддръжка“.

На церемонията присъстваха началникът на Щаба на Военноморските сили капитан І ранг Ваньо Мусински, офицери от Командването и Щаба на Военноморските сили, командири на военни формирования от Варненски гарнизон, ветерани и гости.

По случай преминаването му в запаса, със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и на командира на Военноморските сили, за проявен висок професионализъм, за достойно и отговорно изпълнение на функционалните си задължения беше награден полковник Любен Янков – първият командир на „База за осигуряване и поддръжка“.

Беше обявена заповед на началника на отбраната за назначаване на временно изпълняващ длъжността „Командир на База за осигуряване и поддръжка” и подписан актът за сдаване и приемане на длъжността. Полковник Любен Янков сдаде длъжността на капитан ІІ ранг Слави Стоянов, който ще я изпълнява до назначаване на титуляр.

Ритуалът завърши с преминаване в тържествен марш на формированията от базата.