В Командването на Военноморските сили се проведе анализ на състоянието и подготовката за 2023 година

Jan 30

На 30 януари 2024 г. в Щаба на Военноморските сили (ВМС) се проведе анализ на състоянието и подготовката за 2023 година.

Присъстваха командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, заместник-командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I ранг Павлин Петков, заместник-началникът на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” капитан I ранг Вълчо Атанасов, директорът на Регионална служба ,,Военна полиция“-Варна полковник Цветалин Цветанов, подполковник Петко Поповски от Командването на Военновъздушните сили, д-р Константин Герганов от МБАЛ-Варна към ВМА, началници на отдели и сектори от Командването на ВМС и командири на военни формирования.

В своето изказване, давайки начало на анализа, контраадмирал Михайлов изрази увереност, че отчитането и стандартното изброяване на постигнатите резултати няма да остане само констатация на моментното състояние на ВМС, а ще се превърне в основание за формиране на правилните изводи и очертаване на основните насоки за развитието им през настоящата година.