ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ОТБЕЛЯЗОХА 140-ТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ХИДРОГРАФСКАТА СИ СЛУЖБА

Dec 01

На 1 декември 2023 г., с военен ритуал за издигане на националното знаме, започна тържественото отбелязване на 140-та годишнина от създаването на Хидрографската служба на Военноморските сили.

На тържеството присъстваха заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев, началникът на Щаба на Военноморските сили капитан І ранг Ваньо Мусински, офицери от Командването и Щаба на Военноморските сили, бивши командири на Хидрографската служба през годините, командири на военни формирования от Варненския гарнизон, ветерани и гости.

По случай празника, със заповеди на министъра на отбраната, на началника на отбраната, на командира на Военноморските сили и на началника на Хидрографската служба капитан І ранг Николай Николов, за проявен висок професионализъм, за достойно и отговорно изпълнение на функционалните си задължения, бяха наградени военнослужещи и цивилни служители.

На алеята пред Щаба на формированието, началникът и заместник-началникът на Хидрографската служба засадиха дърво по случай годишнината

След традиционната обща снимка, гостите бяха поканени да присъстват на церемонията по валидиране на пощенска марка ,,140 години Хидрографска служба”. Капитан ІІ ранг о.з. д-р Атанас Панайотов представи книга, посветена на 140-та годишнина от създаването на Хидрографската служба на Военноморските сили.

В навечерието на празника в Големия салон на Щаба на Военноморските сили се състоя премиерата на документалния филм ,,140 години Хидрографска служба” с режисьор госпожа Мария Дакова и оператор господин Петър Георгиев от Военния телевизионен канал. Филма е създаден по идея на капитан І ранг Ваньо Мусински и капитан І ранг Николай Николов.