ЗАКЛЮЧИТЕЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА НАЦИОНАЛНОТО ВОЕННОМОРСКО УЧЕНИЕ „БРИЗ 2023“

Oct 21

Днес, 21 октомври 2023 година, се проведе заключителната конференция на националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2023“.

В началото на конференцията командирите на кораби и групи представиха своя първоначален анализ от участието си в завършилото учение.

Командирът на корабното съединение флотилен адмирал Велко Велков даде висока оценка на подготовката на екипажите при изпълнение на поставените задачи.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов подчерта важността на проведеното учение за повишаване на оперативната съвместимост и взаимодействието на участващите в учението страни, чрез отработване на съвместни задачи за осигуряване на морската сигурност в региона. В своето изказване контраадмирал Кирил Михайлов отбеляза, че е изключително доволен от постигнатите резултати, независимо от сложната обстановка на море.

 Той запозна присъстващите на конференцията командири с високата оценка, дадена от заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов по време на „Деня за високопоставени гости и медийно отразяване“ на учението, като подчерта неговата актуалност и благодари на всички за успешно изпълнените задачи.

Пълният анализ на проведеното учение „БРИЗ 2023“ ще бъде направен на по-късен етап.

 Контраадмирал Кирил Михайлов пожела на всички участници здраве и попътен вятър, като изрази готовността на Военноморските сили на Република България за провеждане на следващия формат през 2024 година.