ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ОТБЕЛЯЗАХА 145 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА СВЪРЗОЧНИ ВОЙСКИ

Sep 29

„Вие сте тези, на чиито способности за адекватно противодействие на потенциални  киберзаплахи разчита командването на Военноморските сили днес и в бъдеще. От вас се очаква да изграждате способности, да водите военни операции в определения от НАТО пети домейн и да допринасяте за гарантиране на колективната отбрана“. Това заяви днес, 29 септември, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов на тържественото отбелязване на 145 години от създаването на свързочни войски и органите за информационно осигуряване в Българската армия във военно формирование 26800 – гр. Варна.

Той изказа своята признателност към военнослужещите и цивилните служители на свързочния полк на ВМС за вложените професионализъм, мотивация и разбиране при изпълнението на техните многобройни и сериозни служебни отговорности.

„Много важно и сериозно професионално предизвикателство представлява вашето участие в изграждането и усвояването на системата за комуникационно осигуряване на новите кораби, които предстои да влязат в строя в близко бъдеще. Не бива да пропусна и всички усилия, които полагате за комуникационно-информационното модернизиране на корабите с остатъчен ресурс и на цялата система на ВМС“, категоричен бе адмирал Ефтимов.

В своето приветствие командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов благодари на личния състав от комуникационно-информационното осигуряване и изрази увереност в постигането на нови професионални успехи.

Със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Военноморските сили бяха наградени отличили се военнослужещи – специалисти по комуникационно-информационно осигуряване и поддръжка.

На тържествената церемония  бе отбелязана и 71-ата  годишнина от създаването военното формирование.