КОНТРААДМИРАЛ КИРИЛ МИХАЙЛОВ УЧАСТВА В КОНФЕРЕНЦИЯ „SEA BREEZE 23-2” В ГРАД КОНСТАНЦА, РЕПУБЛИКА РУМЪНИЯ

Sep 07

На 5 и 6 септември в град Констанца, Република Румъния, се проведе планираща конференция на командирите в рамките на учението „SEA BREEZE 23-2”, в която участва контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военноморските сили на Република България.

Конференцията беше организирана от Военноморските сили на Република Румъния, съвместно с Шести американски флот, като в нея взеха участие и командирът на Обединеното морско командване на НАТО, командващият на Военноморските сили на Украйна, представители на Командванията на Военноморските сили на Турция и Великобритания, командващият на Френския флот в Средиземно и Черно море.

На форума бяха обсъдени важни теми, касаещи морската сигурност в Черноморския регион, актуалната обстановка, свързана с променящата се среда за сигурност, минната опасност – перспективи, възможности и задълбочаване на регионалното сътрудничество между черноморските държави.

По време на събитието бяха организирани двустранни срещи между ръководителите на участващите делегации, на които се обсъдиха въпроси от взаимен интерес.