ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ПРАЗНИЦИТЕ НА ГРАД ВАРНА И ГРАД НЕСЕБЪР

Aug 15

На 15 август отбелязаха своя празник град Варна и град Несебър. В тържествените мероприятия традиционно участваха  военните моряци.

В град Варна празника Голяма Богородица, който е и храмов празник на Катедралата „Свето Успение Богородично” започна с тържествена литургия. След края на литургията на площада пред храма се проведе тържествена церемония по издигане на националното знаме, флага на Европейския съюз и флага на град Варна, под звуците на националния химн, в изпълнение на Представителния духов оркестър на Военноморските сили.

 На церемонията присъстваха областният управител на Област Варна госпожа Андрияна Андреева, кметът на града господин Иван Портних, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, вицеадмирал Митко Петев – военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и Европейския съюз, народни представители, евродепутати, председателят на Общинския съвет господин Тодор Балабанов, кметове на райони, офицери от Щаба на Военноморските сили, командири на военни формирования от гарнизона, много граждани и гости на град Варна.

В град Несебър също се проведе церемония по издигане на националното знаме. Строят на почетния караул беше приет от началника на Щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I ранг Георги Савов. На празника присъстваха кметът на град Несебър господин Николай Димитров, представители на държавната и местна власт, граждани и гости на града.