ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ПРАЗНУВАТ 144 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ

Aug 10

На 9 август 2023 г. военнослужещите от военните формирования от състава на Военноморските сили, дислоцирани в гарнизон Бургас тържествено честваха 144 години от създаването на Военноморските сили на Република България.

Празника започна с  ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на моряка в Приморски парк, град Бургас.

След това във Военноморска база – Бургас, в тържествена обстановка бяха наградени военнослужещи и цивилни служители отличили се със своя професионализъм и инициативност. Награди бяха връчени от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, от името на областният управител на Бургаска област господин Пламен Янев, от името на кмета на община Бургас господин Димитър Николов, от командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков и командира на Военноморска база Бургас капитан I ранг Петър Петров. На тържеството присъстваха и заместник-кмета на община Созопол господин Румен Кисьов, кмета на град Черноморец господин Росен Деспов и кмета на село Атия господин Румен Димитров.

Атрактивен завършек на Празника бе концертът на Представителния духов оркестър на Военноморските сили с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов за гражданите и гостите на град Бургас в градинката до сградата на община Бургас.