КОМАНДИРЪТ НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ УЧАСТВА В ЕЖЕГОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ CHENS 2023

May 19

На 17 и 18 май 2023 г. командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов взе участие в ежегодната конференция на командващите Военноморските сили на европейските държави CHENS 2023, която се проведе в гр. Корк, Южна Ирландия.

Председателстващи CHENS през периода между срещите през 2022 и 2023 година бяха ирландските Военноморски сили, а домакин на тазгодишната среща беше командира на  военноморския компонент на силите за отбрана на Ирландия комодор Майкъл Малоун.

Темата на срещата беше “Военноморското приложение на нововъзникващи и революционни технологии”. По време на международния форум, участниците имаха възможност да обсъдят важни въпроси свързани с европейската сигурност.

В рамките на конференцията, контраадмирал Кирил Михайлов проведе двустранни срещи с командващите на Военноморските сили на Гърция, Белгия, Латвия и командира на Морското командване на НАТО, на които са разглеждани въпроси от взаимен интерес.

Командващия на  военноморския компонент на силите за отбрана на Ирландия комодор Майкъл Малоун предаде председателството на този европейски форум на словенския си колега капитан I ранг Богомир Томажич, чиято страна ще бъде следващия домакин на CHENS през 2024 година.