May 05

Уважаеми адмирали, офицери, офицерски кандидати, мичмани, старшини, матроси и цивилни служители!

Скъпи ветерани! Дами и господа!

От името на Командването на Военноморските сили и от свое име, най-сърдечно ви поздравявам по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия!

Този всенароден празник е чудесен повод да сведем глава в знак на синовна благодарност и признателност към кавалерите на ордена „За храброст“, ветераните, вòйните от запаса и резерва, членовете на военно-патриотични и родолюбиви организации и съюзи, към българските майки и бащи, отгледали достойни синове и дъщери, много от които и на празника са на своя боен пост.

В празничния ден, ние, българските военни моряци, с удовлетворение от постигнатото и заслужена гордост можем да заявим, че съхраняваме завещаните ни традиции, развиваме бойните си способности и работим за възходящото развитие на родните ни Военноморски сили!

Българската армия е стълб на държавността и гарант на националната независимост и суверенитет, тя е достоен съюзник на армиите от Северноатлантическия договор, с реален принос към европейската политика за сигурност и отбрана.

Отправям към всички вас нашите най-сърдечни пожелания за здраве, благополучие, силен дух и непреклонна воля за успешно достигане до нови професионални и житейски хоризонти!

Нека покровителят на българското войнство Свети Георги Победоносец да ни закриля и води към нови победи!

Честит празник!