ПРОДЪЛЖАВА ПОДГОТОВКАТА НА КОРАБИТЕ ОТ СЪСТАВА НА ФЛОТИЛИЯ БОЙНИ И СПОМАГАТЕЛНИ КОРАБИ

Apr 21

На 21 април завършиха тактическите учения на кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби на море.

Фрегата „Дръзки“ от състава на дивизион патрулни кораби плава за провеждане на тактическо учение на единичния кораб. По време на учението бяха отработени дейности по организиране на видовете отбрани и защити на кораба при прехода му на море, контрол на корабоплаването, стрелба по морска и въздушна цел, отклонение от атаките на въздушен и надводен противник, защита от ядрено, химическо и биологично оръжие и борба за живучест на кораба.

Рейдови миночистач „Евстати Винаров“ от дивизион противоминни кораби и минен заградител „Сириус“ от отряд кораби със спомагателно назначение  проведоха  поредните си тактически учения на единичния кораб. Основният спектър от задачи, които се изпълниха са свързани с отработване на мероприятия по управление на кораба при самостоятелно плаване и използване на оръжието и техническите средства в интерес на видовете отбрани и защити и повишаване на подготовката на екипажите за изпълнение на задачи на море. Бяха проведени тренировки и учения по стрелба по морска и въздушна цел, постановка на корабни и вертолетни контактни и неконтактни тралове, приемане и товарене на минен боезапас, поставяне на морски мини от единичен кораб, тренировка по стоварване на техника на необорудван бряг.

Освен щатния екипаж, на борда на корабите плаваха и курсанти от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ за провеждане на плавателна практика.